A darált húst helyettesítheted növényi alapú hozzávalókkal is, mint például a vöröslencse vagy a karfiol.
A fonnyadt zöldfűszereket sem kell kidobnod! Adj hozzájuk olívaolajat, fokhagymát és készíts egy ízletes pácot húshoz, halhoz vagy akár zöldségekhez is!
A száraz kenyérből zsemlemorzsát, prézlit készíthetsz.
Szeleteld fel, és fagyaszd le a megmaradt kenyeret, így később, amikor kiveszed, a pirítóban könnyedén felmelegítheted! Ha egészben fagyasztottad le, az sem gond – egy éjszaka alatt kiolvad és olyan friss lesz, mint korábban!
Ne dobd ki a retek levelét – alapos mosás után adj hozzá felszeletelt retket, tejfölt, sót és borsot, és máris kész a salátád!
A megbarnult banánokat hámozd meg, és fagyaszd le – később bármikor felhasználhatod shake vagy fagyi készítéséhez.
A fagyasztott szőlőszemek szuper nassolnivalók.
A már túlérett gyümölcsökből és zöldségekből készíts finom gyümölcslevet egy gyümölcscentrifuga vagy turmixgép segítségével!
A feldarabolt száraz kenyér jól passzol krémlevesekbe, mely megpirítva ropogós, és tartalmas levesbetét lehet.
Készíts savanyúságot a megmaradt zöldségekből!
Zöldséges ragu maradékmentő stílusban
A zöldségragu nagyszerű módja a konyhában található zöldségek felhasználásának. Egyszerű, ízletes, egytálételt készíthetsz maradékokat mentve.